Elke derde zaterdag van de maand kun je met alle vragen over stamboomonderzoek terecht bij de specialisten Marc Fieret en Jannie Visch. Ben je net begonnen en wil je op weg geholpen worden of ben je juist vastgelopen in jouw onderzoek? Dan ben je bij dit spreekuur op de juiste plek.

Voor wie?

Dit inloopspreekuur is bedoeld voor iedereen die met een onderzoek wil starten. Maar ook voor hen, die al een tijdje bezig zijn maar toch tegen een probleem aanlopen. Jouw stamboom wordt niet volledig voor je uitgezocht; dat mag je zelf doen. Het gaat er om jou (weer) op weg te helpen. Natuurlijk is niet elke vraag is te beantwoorden, maar samen zie je soms meer dan alleen.

Nieuwe privacy wetgeving

Vanuit de luie leunstoel je eigen familiegeschiedenis onderzoeken, wordt in verband met de nieuwe privacywetgeving een stuk minder gemakkelijk. Archieven zullen gegevens offline halen van mensen die mogelijk nog steeds in leven zijn of van iedereen toestemming moeten hebben. Voor de stamboomspeurders zal dat betekenen dat ze straks toch weer 'ouderwets' een bezoek moeten brengen aan archieven in verschillende steden.