De bibliotheken zijn weer open met aangepaste service. Klik hier voor de actuele informatie.

Tentoonstelling bij Storyworld in Groningen

‘Sakkerloot, miljaar en @#$%& …!’ Suske en Wiske zijn alweer 75 jaar. Bij Storyworld in Groningen ontdek je daarom de geheimen achter het succes van deze Vlaamse striphelden, die in de loop van de tijd wel een beetje zijn veranderd, maar nog altijd even jong zijn gebleven.

Verkoop afgeschreven materialen

De komende zomer worden er in de Bibliotheek Emmen aan het Noorderplein weer veel afgeschreven bibliotheekmaterialen te koop aangeboden. De verkoop is op 6 juli gestart.

Factsheet Bibliotheek Emmen in 2018

De Bibliotheek is volop in ontwikkeling. Elke dag staan wij klaar om inwoners van de gemeente Emmen te helpen meer uit het leven te halen.
Door lezen, leren en inspireren weten wij vele levens te verrijken. Daar zijn we trots op en gaan wij mee door in 2020 en verder!

Voorleeswedstrijd Read2me!

Scoor een Boek! Emmen 2020 wordt deze week toch nog sportief afgesloten.

Van 1 juli t/m 31 augustus 2020 is de VakantieBieb weer open. In deze app kunnen Nederlanders deze zomer naast e-books nu ook genieten van luisterboeken. Met de VakantieBieb beleeft iedereen een zomer vol verhalen: jong en oud, leden en niet-leden van de Bibliotheek.

Het is weer zomer! Tijdens de zomervakantie zijn alle bibliotheken in de gemeente Emmen open. De servicepunten zijn wel gesloten of hebben aangepaste openingstijden.

Helaas zullen de bibliobussen de komende tijd nog niet rijden. Als hier meer bekend over is zullen we dit via onze website en social media communiceren.

Kom bij de Bibliotheek Emmen stage lopen op de marketing & communicatieafdeling! Ervaar wat er achter de schermen gebeurt bij de bibliotheek en doe ervaring op bij een organisatie gericht op jong en oud.

In deze bijzonder coronatijd geeft de bibliotheek een cadeautje aan alle leerlingen van de groepen 3 en 4 van alle basisscholen in de gemeente Emmen.

Biebcafé weer geopend

Vanaf donderdag 9 juli is ook de tweede verdieping weer geopend voor het publiek. In het biebcafé is het dan ook weer mogelijk om kranten en tijdschriften te lezen. Helaas is het niet mogelijk om eten en drinken te bestellen. Wel hebben wij ervoor gezorgd dat er koffie en thee beschikbaar is.

De Bibliotheek is alweer een aantal weken geopend. Ben je nog niet geweest, en ben je nieuwsgierig hoe een bezoek nu in z'n werk gaat? Kijk dan hoe onze reporter Jordy op ontdekking gaat in de bieb, met hulp van floormanager Leanne.

Maatregelen computergebruik in Emmer bibliotheken deels versoepeld

Vanaf maandag 25 mei zijn de publiekscomputers van de bibliotheken in Emmen, Nieuw-Amsterdam, Klazienaveen en Emmer-Compascuum in beperkte mate weer toegankelijk. Een belangrijke stap, omdat er mensen zijn die thuis geen toegang hebben tot internet.

Vanaf nu kun je direct aan de slag met online trainingen. Je hebt keus uit 28 cursussen, allemaal gratis, ook als je geen lid bent van de Bibliotheek. Verbeter je vaardigheden op het gebied van timemanagement, communicatie, productiviteit, digitale vaardigheden en talen. Of volg een cursus digitale fotografie, yoga, mindfullness, sporten en bewegen, gezond eten of de korte cursus 'Geluk'.

Jinky’s verhalenjurk

Vandaag het laatste filmpje van Jinky’s verhalenjurk. Deze keer over het boekje ‘Kleine muis zoekt een huis’.

De Bibliotheek in het centrum van Emmen is vanaf donderdag 14 mei weer geopend. De vestigingen in Klazienaveen, Nieuw-Amsterdam en Emmer-Compascuum openen op woensdag 20 mei.

Jinky’s verhalenjurk

Het is weer tijd voor een filmpje van Jinky’s verhalenjurk! Deze keer een verhaaltje over beer… Beer is verliefd op vlinder!

ThuisBieb

Het is weer tijd voor een filmpje van Jinky’s verhalenjurk! Vandaag gaat het over het boek ‘Krrrr…okodil!’

ThuisBieb

Het is weer tijd voor een filmpje van Jinky’s verhalenjurk! Vandaag gaat het over het boek ‘kom uit het ei, kleintje!’

Blog Bibliotheek Emmen

Gastvrijheid, hartelijkheid en warmte zit de bibliotheken in het bloed. Nu dat allemaal nog maar beperkt mogelijk is, voelt het een beetje alsof er een gat in ons DNA is geslagen.

ThuisBieb

Vandaag weer een nieuw filmpje van Jinky’s verhalenjurk! Deze keer over de boerderij en een nieuwe bewoner…