Tentoonstelling bij Storyworld in Groningen

‘Sakkerloot, miljaar en @#$%& …!’ Suske en Wiske zijn alweer 75 jaar. Bij Storyworld in Groningen ontdek je daarom de geheimen achter het succes van deze Vlaamse striphelden, die in de loop van de tijd wel een beetje zijn veranderd, maar nog altijd even jong zijn gebleven.

Suske en Wiske in Groningen c StoryworldVan 4 juli tot en met 30 augustus presenteert Storyworld in samenwerking met Standaard Uitgeverij hoogtepunten van de strip, bijzondere voorwerpen en originele tekeningen. De bezoekers krijgen een uniek kijkje in het maakproces van Suske en Wiske.

Centrale thema’s van deze tijdelijke expositie zijn Suske en Wiske door de jaren heen en Suske en Wiske in Nederland. Van Suske de Rat en De Woelige Wadden tot en met De Fleurige Floriade. Tientallen keren maakten Suske en Wiske ons land (on)veilig.

Openingstijden en tickets

Storyworld opent na een sluiting van dik twee maanden de deuren weer op maandag 1 juni om 12.00 uur. Van zaterdag 4 juli tot en met zondag 30 augustus presenteert Storyworld Suske en Wiske 75 jaar. Tickets voor het strip, animatie- en gamemuseum zijn vanaf dit weekend weer verkrijgbaar via de website van Storyworld en worden verkocht per timeslot.

Coronamaatregelen bij Storyworld

‘Verdraaid, waarom moesten we nou een museum bouwen waarbij je overal aan mag zitten!’ Ook bij Storyworld gelden er maatregelen en richtlijnen om het bezoek voor iedereen veilig te maken. Belangrijk is dat je van te voren online tickets koopt en in het museum de regels omtrent hygiëne volgt. Meer daarover lees je hier

Leuke kleurplaat

Speciaal voor deze tentoonstelling is er ook een leuke kleurplaat gemaakt van Suske en Wiske in Groningen. Deze kun je hier vinden en downloaden.