Hoogsensitiviteit of hooggevoeligheid is een karaktereigenschap die bij ongeveer twintig procent van de mensen voorkomt. Bij hoogsensitieve mensen komen veel prikkels (geluiden, emoties van anderen, geur e.d.) ongefilterd binnen en worden prikkels dieper verwerkt.

Wat anderen normaal vinden, zoals bijvoorbeeld mensenmassa’s of harde muziek, kan daarom voor hoogsensitieve mensen al snel te veel zijn. Hoewel hoogsensitiviteit met een hoop lasten gepaard kan gaan (zoals vermoeidheid en overprikkeling), is het juist een hele mooie eigenschap. Hoogsensitieve personen zijn empathisch, creatief en gewetensvol en kunnen goed gedetailleerd werken, betrokken zijn en intens genieten. Hoogsensitieve personen hebben vaak een rijke innerlijke belevingswereld, een voorliefde voor gesprekken met diepgang en voelen goed aan wat nodig is in een situatie.

In de lezing vertelt Maaike wat hoogsensitiviteit inhoudt en wat de kenmerken zijn. Wat betekent het om hoogsensitief te zijn op bijvoorbeeld je werk, welke interesses en behoeften hebben hoogsensitieve personen en wat betekent het voor de manier waarop je in contact staat met anderen? Wat zijn de mooie en minder mooie kanten? Welke testen zijn er? Ook wat hoogsensitiviteit níet is komt aan bod, zoals de verwarring met o.a. autisme en adhd. Maaike geeft vanuit haar kennis en eigen ervaring voorbeelden en tips en beantwoord graag jouw vragen over hoogsensitiviteit.

De kosten van deze lezing bedragen € 2,50 p.p. voor leden en € 3,50 p.p. Opgeven hiervoor kan online via onze webshop. Natuurlijk ook via de telefoon (0591-312915) of bij de balie van de bibliotheek.